I já se přikláním k vysazení nového živého plotu,protože radikální řez nebude zcela jistě alespoň dva až tři roky trvat než obroste,pokud se vůbec zadaří a obrůste.Pokud chcete tak nejrychleji rostoucí thůje je thuje západní,ale již od vysazení je třeba jednou do roka trochu zkrátit,aby zhoustla.Horší je ale údržba v dalších letech,protože výrustky jsou potřeba stříhat i dvakrát do roka,aby byl živý plot vzhledný.Já si ho nasázela,protože dělám hodně vazby na dušičky a vánoce,tak materiál pěkně upotřebím.Pokud bych nedělala vazbu,tak bych zvolila tis,je krásný ve všech obdobích.
smile Těch thújí tam mám ale poměrně hodně, desítky metrů, kdysi jsem je všechny sama namnožila. Pokud vezmu v úvahu počet rostlin x cena, tak asi počkám, co to udělá, a zároveň se pokusím si zase nějaké sama namnožit.
Někde jsem zahlédla (receptář?) jakési hnojivo - postřik na větve, ale nevím, jestli to nebylo jen na ty nemocné, opadané rostliny.
Bydlím  v domě s velikou zahradou, a pozemek je vlastně ostrůvek - nemám sousedy, proto ten vysoký živý plot, aspoň částečně si chci chránit soukromí. No, aspoň že to ořezání "na kost" bylo jenom na cca 20 m.