Gwenaa: Několikrát jsem nakupovala na
Lukon Glads (celkem spokojená; rostliny nejsou extra velké, ale velký výběr cibulovin, nějaké
trvalky a
traviny,
jehličnany ale nemají), dobré zkušenosti mám také se stareodrudy.org, ale tam mají zcela specifický sortiment. Jina já bydlím kousek od Brna, nakupovat jezdím do menšího
zahradnictví Matúšů s vlastní produkcí a příjemnými majiteli (u Kralic nad Oslavou). Zkusila jsem i
Horticentrum v Židlochovicích - i to se dá. Ceny mě ale příliš nenadchly. Na to, že je to vlastně "na dědině"... Pokud bys uvažovala o nákupu nad 1000, tak se vyplatí si zajet do brněnského
Agra Tuřany a zaregistrovat se tam na živnosťák - v takovém případě bys tam měla 50 % slevu oproti maloobchodu. Tedy, poud stále platí podmínky, platné cca před 2ma roky. A v agru mají snad úplně vše... Jo, ještě koukám, že jsi od Vyškova! Tak mě ještě napadla ještě možnost zkusit nějakou
Flóru Olomouc - byla jsem tam 2x a dalo by se vybrat... Možná snad jen s těmi skalničkami by to bylo horší.
Co se týče
jehličanů, zásilkový obchod bych nedoporučila -
trvalky i
skalničky rostou rychle, drobnější rostliny nebo rostliny poškozené dopravou napáchané škody za rok doženou. Ale s jehličnany bych byla opatrná.