Všude se píše, že aloe je jedovatá. V obchodech se objevila limonáda z aloe. Nechápala jsem. Nedávno jsem se dozvěděla, že je jedovatý pouze obal listů, dužnina ne. Zkusila jsem ji ochutnat a je velice hořká. Když mám problém s uchem (bolení, nebo pocit, jako bych měla v uchu vodu, šumění..) uříznu list a nakapu si do ucha a nechám asi 1minutu působit. Máte někdo podobné zkušenosti?![]() | Aloe vera - aloe léčivá Výška:40 - 60 cm Květ: oranžovo-žlutý, VII. - VIII.(starší rostliny) Velmi známá léčivá rostlina, používaná v kosmetice i lékařství. Šťávu z listů lze použít na rány, spáleniny, ekzémy,hmyzí bodnutí - podporuje obnovu pokožky. Je možné užívat i vnitřně(po … |
Zahradnictví J. a Z. Krulichovi | 02.06. 2008 | |
![]() | Aloe arborescens - aloe stromovitá Výška: až 200cm, tvarování řezem. Známá léčivá rostlina Aloe vyžaduje plné slunce a omezenou zálivku.Lze ji pěstovat jako přenosnou rostlinu,v létě na zahradě,na zimu v bytě,zimní zahradě. V zimním období může teplota klesnout na 5C,při velmi omezené zálivce … |
Zahradnictví J. a Z. Krulichovi | 13.01. 2009 | |
![]() | Aloe arborescens - aloe stromovitá I když arborescens znamená v překladu stromovitý, jedná se spíše o druh s keřovitým habitem; i tak však může výška rostliny dosáhnout úctyhodných 4 m … |
Rebo Productions CZ | 07.01. 2010 |