Označení výsevů

Nezapomeňte opatřit výsevy cedulkami, abyste neztratili přehled, co v které nádobě vzchází. Dobrou službu udělají dřívka od nanuků. Pracně zapsané údaje nespláchne zálivka, když použijete popisovač, který voda nerozmývá.
Rada z rubriky Co je důležité v únoru

Text z časopisu Naše Krásná zahrada
Ukázky starších článků najdete na nasekrasnazahrada
Myslím, že se stále dají koupit plastové jmenovky různých velikostí v obchodech se zahrádkářskými potřebami. Naoznačení výsevů stačí úplně malé, dlouhé 5 - 8 cm.

Nevím jak v současnosti, ale za bývalého režimu bylo možno koupit v "Řempu" ( Řempo = Řemeslnické potřeby ) celé archy bílé plastové hmoty o síle do 1 mm, z nich se daly nastříhat jmenovky podle potřeby. Možná by se to dalo koupit v BAUMAXU, nebo v OBI.

Já je mám, popisuji je měkkou tužkou. Na záhonech vydrží 3 - 5 roků, na slunci ale více trpí a lámou se. Nápisy je třeba nejpozději druhý rok obnovovat.
cz
Jmenovky - označování výsevů
cz
cz
Jmenovky k rostlinám

Pokud potřebujete jmenovky k rostlinám, vyrobte si je. Ty předražené z obchodu už nekupuji. Stačí rozstříhat kelímek např. od jogurtu, je to během chvilky hotové. Z jednoho kelímku mám 15 ks jmenovek, záleží jakou potřebujete šířku. Pak už stačí jen kvalitní nesmývatelný popisovač.
cz
Jmenovky k rostlinám
Jmenovky k rostlinám