Naši obyvatelé v jezírku.....včera jsem vyfotila žabku, jak si lebedí na kameni, žije jich tam více, ale jen tahle mi zapózovala, dalšími obyvateli jsou ryby, které se stále nekontrolovaně množí.....:-))))
cz
Koi kapr, karásek, jelec jesen (Koi nishiki Carassius auratus auratus Leuciscus idus)
Koi kapr, karásek, jelec jesen (Koi  nishiki  Carassius auratus auratus  Leuciscus idus)
cz
Koi kapr, karásek, jelec jesen (Koi nishiki Carassius auratus auratus Leuciscus idus)
Koi kapr, karásek, jelec jesen (Koi  nishiki  Carassius auratus auratus  Leuciscus idus)
cz
Skokan zelený (Rana esculenta)
cz
Nadherne obrazky.Vsechny. Ascam,to se Vam vazne povedlo. Sýkorky jsem uz davno nevidela. Naposledy, kdyz k nam v zime letaly na krmítko,a to jsem byla jeste....mladsi .Nejdou mi smajlici
Jinak uz mam po dovolene, takze se tady asi budu vyskytovat casteji. Mam z CR nejake fotky hmyzu a pod, tak kdyz vam to nebude vadit, budu je prubezne vkladat. Wochozsky, toho pavouka bych tipovala na Misumena vatia , Běžníka kopretinového. Na tu mouchu se jeste podivam, neco mi pripomina. Bala,ta kobylka je moc pekna. Jeste pridam nekolik pestřenek.
cz
Pestřenka pruhovaná (Episyrphus balteatus)
Pestřenka pruhovaná (Episyrphus balteatus)
cz
Pestřenka kovová (Eristalinus aeneus)
Pestřenka kovová (Eristalinus aeneus)
cz
Pestřenka trubcová (Eristalis tenax)
Pestřenka trubcová (Eristalis tenax)
cz
Běžník kopretinový na afrikánu (Misumena vatia)
Běžník kopretinový na afrikánu (Misumena vatia)
cz
Pestřenka psaná (Sphaerophori scripta)
Pestřenka psaná (Sphaerophori scripta)
cz
Pestřenka prosvítavá (Volucella pellucens)
Pestřenka prosvítavá (Volucella pellucens)
Přidám zas dvě nepovedené fotky plcha - já ho snad nikdy netrefím pořádně big_smile. Také čmeláčka a pavoučka - kdo bude vědět druh, prosím o doplnění.
cz
Čmelák pruhovaný (Bombus subterraneus)
cz
cz
Plch velký (Glis glis)
Plch velký (Glis glis)
cz
Plch velký (Glis glis)
Plch velký (Glis glis)
cz
Pavouk
Pavouk
Ascam,na obrázku máte čmeláka pruhovaného , Bombus subterraneus. Pavouka nevím, mám jich také spoustu,ale ještě neurčené. Snad v zimě.
Já přidávám trochu exotiky z mého nedělního lovu beze zbraní .Ten gekon je nekvalitní a stihla jsem jen ten jeden obrázek. Snad jindy. A pestřenku jsem také ještě neurčila.
To neonově růžovo - fialovo - zeleně zbarvené saranče v trávě úplně svítilo.Nejspíš to bude ještě nějaká nymfa.Ale jakého druhu?
cz
Saranče uherská (Acrida ungarica)
cz
cz
Gekon turecký (Hemidactylus turcicus)
Gekon turecký (Hemidactylus turcicus)
cz
Pestřenka
Pestřenka
cz
Saranče - krásně neonově zbarvené
Saranče - krásně neonově zbarvené
Další informace v článcích o rostlinách
Živočichové v zahradě: Ještěrka obecná Živočichové v zahradě
Když květiny pomalu opouštějí jeviště, začíná na něm další představení. Hlavní roli v něm hrají živočichové …
Jedovaté rostliny, jedovatí živočichové Jedovaté rostliny, jedovatí živočichové
Pokojové i plané rostliny a jejich zahradní formy: tisovité, cypřišovité, podražcovité, pryskyřníkovité, mákovité, bukovité, silenkovité, brukvovité …
Euromedia Group k.s. | 15.04. 2013